Kratka najava Rokovega teka 2019

Kratka najava Rokovega teka 2019

8. MEDNARODNI ROKOV TEK IN OTROŠKI TEK ROKEC

Tekaško društvo Rokov tek v soboto, 21. septembra, po 9 letih odmora, že osmič pripravlja rekreativno prireditev Rokov tek. Gre za 42 kilometrov in 21 km dolg tekaški izziv, ki se začne pred cerkvijo sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in konča pri adrenalinskem parku Aqualuna v bližini Podčetrtka. Udeležencem bo ob osrednjem dogodku na voljo tudi trikilometrski otroški tek Rokec, po progi pa se bo mogoče podati tudi s kolesom (21 ali 36 kilometrov).

Rokov tek je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Vanj je povezanih pet občin Obsotelja in Kozjanskega ter dve občini s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav. Tekači se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva, poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program.

Netekmovalni značaj teka in privlačna pokrajina dajeta dogodku svojevrsten značaj, zaradi katerega se udeleženci radi vedno znova vračajo.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran rokovtek.si uporablja piškotke.
Soglašam