program

Rokov tek po šmarskih bregih je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. 

Sodelujoči se bodo lahko ob progi ustavili na vodnih postojankah. Na cilju jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna društva in ponudniki. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, ki se bo odvijal na Šmarski ploščadi.

Kljub tekmovalnemu značaju na eni izmed prog in vključitvi v Štajersko koroški pokal je bistvo Rokovega teka po šmarskih bregih netekmovalnost, rekreacija in druženje, privlačna pokrajina pa še doda svojevrsten značaj prireditvi. 

Poseben poudarek dajemo mladim, družinam in rekreativnim tekačem, pohodnikom in kolesarjem. Prav za vsakega se najde proga, tako da izgovorov za neudeležbo ni. Katera proga vam je najljubša, pa nam lahko zaupate na naši Facebook strani.

15:30 – Začetek prijav

16:30 – Šmarski otroški tek za predšolske otroke (400 m)

16:45 – Šmarski otroški tek za  šolske otroke do vključno 7 razreda OŠ (800 m)

17:00 –  Otroški spremljevalni program

17:30 – Podelitev medalj za Šmarske otroške teke

18:00 – Start 3km RekreAza+ teka in pohoda ter 11,5 km Jagrovega teka. Start je ob tej uri pri cerkvi sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah, zato se pravočasno odpravite do starta.

20:00 – Krpanov vzpon (na sv. Rok). Start je na Šmarski ploščadi.

21:00 – Podelitev medalj za preostale teke. 

Ves čas prireditve bo z nami ALEŠ NOVAK, za glasbo pa bo skrbel DJ PREVY.

Vabljeni tekmovalci in navijači!

Sobota, 17. junij 2023

15:00 do 16:00: Prijave in prevzem startnih paketov za 300 m in 600 m trasi.

10:00 ter med in po otroških tekih: Otroške delavnice v izvedbi Vrtca Šmarje pri Jelšah.

10:15: Ogrevanje za Oki Doki tek za predšolske otroke.

10:30: Oki Doki tek za predšolske otroke, je 300 metrski tek namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom). Sponzor trase: Oki Doki.

10:45: Ogrevanje za Oki Doki tek za šolske otroke do vključno 7. razreda OŠ..

11:00: Oki Doki tek za šolske otroke do vključno 7. razreda OŠ je 600 metrski tek in je namenjen osnovnošolskim otrokom do vključno 11 let oz. do vključno 7. razreda OŠ. (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom). Sponzor trase: Oki Doki.

12:00 do 13:00: 

  • 12:00 – Koncert za otroke DEJAN DOGAJA.

DEJAN DOGAJA bo poskrbel izključno za zabavo naših najmlajših. Na teh zabavah, kjer Dejan prepeva, pleše in ustvarja skupaj z otroki je vedno zelo luštno. Prav vsi malčki poznajo njegove pesmi in prav vsi se radi dotaknejo njegove visoke irokeze.

  • Med koncert nastopom domače plesne skupine Plesni studio Zvončica.

Smo plesni studio, kjer sta prisotna nasmeh in sreča. Smo ena velika družina, ki šteje mnogo članov. Smo nerazdružljivi. Svojo plesno energijo širimo vsepovsod. Poučujemo Plesno ustvarjalnico, jazz balet, modern, plesno gledališče, show dance in hip hop.

  • Po koncertu predvidoma ob 12:45 uri bo podelitev nagrad in medalj za najhitrejše na Oki Doki otroških tekih.

13:00 do 14:00: Prevzem startnih paketov za KRPANOV VZPON.

13:00 do 15:00:Prevzem startnih paketov za vse ostale trase (3 km RekreAZA +, 11,5 km Jagrov tek (ŠiK pokal + pohodniki), Po Marjanovi poti s kolesom).

Od 13:00 naprej: Mednarodni srečanje godb in kulinarično doživetje Gostilne Krpan.

15:00: KRPANOV VZPON (na sv. Rok) – 125 višinskih metrov, skoraj 800 m razdalje, največji naklon večji od 30%. Vse to je KRPANOV VZPON! Vzpon med kalvarijo do cerkve sv. Roka, ki je eno izmed sedmih čudes Slovenije (start na ploščadi pred kulturnim domom, mimo Muzeja baroka, ob kalvarij do cerkve sv. Roka). Premierno tekmovanje na tej trasi, ki bo dalo tudi prvega rekorderja in rekorderko KRPANOVEGA VZPONA. Sponzor trase: Vitli Krpan.

16:15:Po Marjanovi poti s kolesom (27 km)kolesarjenje po občini Šmarje pri Jelšah, ki je netekmovalnega značaja in poteka v spomin na Marjana Čuješa, nekdanjega občinskega svetnika in nekdanjega podžupana občine Šmarje pri Jelšah, ki je 25 let opravljal funkcijo tajnika Občine Rogaška Slatina. Marjan je bil izjemno dejaven v več društvih, aktiven rekreativni športnik, v zadnjih letih predvsem kolesar in človek, ki je vedno znal prisluhniti in poiskati rešitev. Zahtevna a izjemno zanimiva proga s čudovitimi razgledi poteka izpred cerkve sv. Roka čez Predenco, Ločnec, Orehovec, Tinsko, Malo Zibiko, Spodnje Mestinje, Brecljevo, Ješovec, s ciljem v Šmarju pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom).

16:15: Ogrevanje za 3 km RekreAZA + tek in 11,5 km Jagrov tek.

16:30: 3 km RekreAZA +  je nezahteven rekreativni tek za najstnike med 12. in 19. letom starosti, za družine in ostale rekreativne udeležence prireditve (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom).Sponzor trase: AZA +.

16:30: 11,5 km Jagrov tek (Šik pokal + pohod) je tek za vse rekreativne udeležence, tekmovalce in  pohodnike. Tek je del Štajersko Koroškega pokala v tekih 2022. Trasa teka poteka po razgibanem terenu s startom pri cerkvi sv. Roka in se nadaljuje skozi Predenco, Ločnec, mimo Sedovške domačije, čez Kamenik in nazaj do Šmarja pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom). Sponzor trase: Trgovine Jager.

18:30: Razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj in nagrad.

19:30: Koncert DEJAN DOGAJA BEND in zabava do poznih večernih ur.

V organizaciji Tekaškega društva Rokov tek vas pričakujemo v Šmarju pri Jelšah, v soboto 18. junija 2022.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran rokovtek.si uporablja piškotke.
Soglašam