program

Rokov tek po šmarskih bregih je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Sodelujoči se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, ki se bo odvijal na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah skozi celoten dan.

Kljub tekmovalnemu značaju na eni izmed prog in vključitvi v Štajersko koroški pokal je bistvo Rokovega teka po šmarskih bregih netekmovalnost, rekreacija in druženje, privlačna pokrajina pa še doda svojevrsten značaj prireditvi. 

Poseben poudarek dajemo mladim, družinam in rekreativnim tekačem, pohodnikom in kolesarjem. Prav za vsakega se najde proga, tako da izgovorov za neudeležbo ni. Katera proga vam je najljubša, pa nam lahko zaupate na naši Facebook strani.

Sobota, 18. junij 2022

9:00 do 10:00: Prijave in prevzem startnih paketov za 300 m in 600 m trasi.

10:15: Ogrevanj za tek na 300 m.

10:30: 300 m – tek, namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom).

10:45: Ogrevanj za tek na 600 m.

11:00:600 m  – tek, namenjen osnovnošolskim otrokom do vključno 11 let (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom).

11:15: Otroški zabavni program z nastopom vrtčevskih otrok.

12:00 do 13:00: Koncert za otroke –  POSKOČNI DEJAN. Med premorom podelitev medalj za 300 m in 600 m trasi.

13:00 do 14:00: Prevzem startnih paketov za SPRINT NA SV. ROK.

13:00 do 15:00:Prevzem startnih paketov za vse ostale trase (3 km, 11,5 km, kolesarjenje, pohodniki)

Od 13:00 naprej: Festival godb in kulinarike oz. mednarodno srečanje godb + KUHNA POD JELŠAMI.

15:00: SPRINT NA SV. ROK – 140 višinskih metrov vzpona med kalvarijo do cerkve sv. Roka, ki je eno izmed sedmih čudes Slovenije (start na ploščadi pred kulturnim domom, mimo Muzeja baroka, med kalvarijo do cerkve sv. Roka).

16:15:Po Marjanovi poti s kolesom (27 km)kolesarjenje po občini Šmarje pri Jelšah, ki je netekmovalnega značaja in poteka v spomin na Marjana Čuješa, nekdanjega občinskega svetnika in nekdanjega podžupana občine Šmarje pri Jelšah, ki je 25 let opravljal funkcijo tajnika Občine Rogaška Slatina. Marjan je bil izjemno dejaven v več društvih, aktiven rekreativni športnik, v zadnjih letih predvsem kolesar in človek, ki je vedno znal prisluhniti in poiskati rešitev. Zahtevna a izjemno zanimiva proga s čudovitimi razgledi poteka izpred cerkve sv. Roka čez Predenco, Ločnec, Orehovec, Tinsko, Malo Zibiko, Spodnje Mestinje, Brecljevo, Ješovec, s ciljem v Šmarju pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom).

16:30: 3 km – nezahteven rekreativni tek za najstnike med 12. in 19. letom starosti, za družine in ostale rekreativne udeležence prireditve (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom).18:30: Razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj in nagrad.

16:30: 11,5 km – tek za vse rekreativne udeležence, tekmovalce in  pohodnike. Tek je del Štajersko Koroškega pokala v tekih 2022. Trasa teka poteka po razgibanem terenu s startom pri cerkvi sv. Roka in se nadaljuje skozi Predenco, Ločnec, mimo Sedovške domačije, čez Kamenik in nazaj do Šmarja pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom).

19:30: Koncert DEJAN DOGAJA Z BENDOM in zabava do poznih večernih ur.

V organizaciji Tekaškega društva Rokov tek vas pričakujemo v Šmarju pri Jelšah, v soboto 18. junija 2022. Nove podrobnosti lahko spremljate na naši spletni strani www.rokovtek.si ali na naši Facebook strani.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran rokovtek.si uporablja piškotke.
Soglašam