V Šmarju pri Jelšah bomo spet tekli, kolesarili in se zabavali!

V Šmarju pri Jelšah bomo spet tekli, kolesarili in se zabavali!

ROKOV TEK PO ŠMARSKIH BREGIH 2023 – 17. junij 2023 Rokov tek po šmarskih bregih 2023 se nezadržno bliža. Prijavite se čim prej, saj omogočamo cenejše prijave…

Read more

ROKOV TEK PO ŠMARSKIH BREGIH 2023 – 17. junij 2023 Odprli smo prijave za Rokov tek po šmarskih bregih 2023. Prijavite se čim prej, saj omogočamo cenejše…

Read more

Najprej se zahvaljujemo vsem sponzorjem in drugim, ki ste omogočili prireditev Rokov tek po Šmarskih bregih. Na voljo pa so že fotografije z dogodka: Oki doki otroški…

Read more

ROKOV TEK PO ŠMARSKIH BREGIH 2022 - 18. junij 2022

Osem izvedb Rokovega teka (TD Rokov tek), štiri izvedbe Teka po šmarskih bregih (ŠD ŠMARJE) in dve “koronski” leti, ko prireditev v Šmarju pri Jelšah skoraj ni bilo, so podlaga novega koncepta prireditve, ki jo pripravljamo prvič 18. junij 2022 v sklopu praznovanja občine Šmarje pri Jelšah. Novo je tudi ime.

Rokov tek po šmarskih bregih je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Sodelujoči se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, ki se bo odvijal na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah skozi celoten dan.

Kljub tekmovalnemu značaju na eni izmed prog in vključitvi v Štajersko koroški pokal je bistvo Rokovega teka po šmarskih bregih netekmovalnost, rekreacija in druženje, privlačna pokrajina pa še doda svojevrsten značaj prireditvi. 

Poseben poudarek dajemo mladim, družinam in rekreativnim tekačem, pohodnikom in kolesarjem. Prav za vsakega se najde proga, tako da izgovorov za neudeležbo ni. Katera proga vam je najljubša, pa nam lahko zaupate na naši Facebook strani.

300 m – tek namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem (štart in cilj je na ploščadi pred Kulturnim domov).

600 m  – tek namenjen osnovnošolskim otrokom do vključno 11 let (štart in cilj je na ploščadi pred Kulturnim domov).

ŠPRINT NA SV. ROK – 140 višinskih metrov vzpona med kalvarijo na sv. Rok, ki je eno izmed 7 čudes Slovenije (štart na ploščadi pred Kulturnim domov, mimo Muzeja Baroka, med kalvarijo do cerkve sv. Roka).

3 km – nezahteven rekreativni tek za najstnike med 12 in 19 letom starosti, za družine in vse ostale rekreativne udeležence prireditve (štart pri sv. Roku, cilj na ploščadi pred Kulturnim domov).

11,5 km – tek, za vse rekreativne udeležence, tekmovalce in  pohodnike. Tek je tudi del Štajersko koroškega pokala 2022. Poteka po razgibanem terenu s štartom pri cerkvi sv. Roka in se nadaljujejo skozi Predenco, Ločnec, mimo sedovške domačije, čez Kamenik in nazaj do Šmarja pri Jelšah (štart pri cv. Roku, cilj na ploščadi pred Kulturnim domov).

27 km – kolesarjenje po občini Šmarje pri Jelšah, ki je netekmnovalnega značaja. Zahtevna a izjemno zanimiva proga z izjemnimi razgledi poteka izpred cerkve sv. Roka, čez Predenco, Ločnec, Orehovec, Tinsko, Malo zibiko, Spodnje Mestinje, Brecljevo, Ješovec, s ciljem v Šmarju pri Jelšah (štart pri sv. Roku, cilj na ploščadi pred Kulturnim domom).

V organizaciji Tekaškega društva Rokov tek vas pričakujemo v Šmarju pri Jelšah, v soboto 18. junija 2022. Nove podrobnosti lahko spremljate na naši spletni strani www.rokovtek.si ali na naši Facebook strani.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran rokovtek.si uporablja piškotke.
Soglašam